Välj bland våra kakor & fikabröd
Kransar & Längder
Mandelkrans
Mandelkransen är en av våra storsäljare och fastän den är gjord av en vetedeg så upplever många den som en riktigt fyllig och krispig wienerdeg. När du tar en tugga möts du av den mjuka degen som kontrasterar med den fylliga mandelmassan – det är som en varm kram i brödform!
* Innehåller mandel
Kanelkrans
Basen i våra vetekransar är densamma, en mjuk och fyllig vetedeg med en massa god mandelmassa. I kanelkransen har vi dessutom smaksatt med kanel som ger den en varm och kryddig smak.
Vaniljkrans
Saftigt vetebröd, fylld med mandelmassa, vaniljkräm och äppelsylt, som formad som en krans.
Borgmästare
Borgmästaren är en klassisk wienerkrans den frasig wienerdegen kombineras med en söt och fyllig mandelmassa. Den bakas i en ringformad design där degen flätas runt fyllningen, dekoreras med pärlsocker och mandelflarn, och får en vacker gyllene färg vid gräddning. Efter att wienerkransen tagits ur ugnen dekoreras den med glasyr vilket resulterar i en perfekt balans mellan smörighet, sötma och en lätt krispighet från den tunna och luftiga degen.
Wienerkrans
Wienerkransens frasig wienerdegen kombineras med en fyllig mandelmassa, len vaniljkräm och söt äppelsylt. Den bakas i en ring och dekoreras med pärlsocker och mandelflarn, och får en vacker gyllene färg vid gräddning. Efter att wienerkransen tagits ur ugnen dekoreras den med glasyr vilket resulterar i en perfekt balans mellan smörighet, sötma och en lätt krispighet från den tunna och luftiga degen.
Wienerlängd
Wienerlängden består utav en frasig wienerdegen som fyllts med med en söt mandelmassa, hallonsylt och en len vaniljkräm. Den dekoreras med pärlsocker och mandelflarn, och får en vacker gyllene färg vid gräddning. Efter att wienerkransen tagits ur ugnen dekoreras den med glasyr vilket resulterar i en perfekt balans mellan smörighet, sötma och en lätt krispighet från den tunna och luftiga degen.
Sollängd
Slät vetelängd med vaniljkräm som penslad med smält smör och doppas i strösocker.
Kardemummalängd
Saftig vetelängd med kardemumma och mandelmassa.
Vete- & wienerbröd
Kanelbulle
Kanelbullen är en älskad klassiker i svensk fika-kultur, och en riktig ikon bland våra bakverk! Den består av en mjuk och luftig vetedeg, som är fylld med en smakrik blandning av margarin, socker och kanel. Efter att degen har kavlats ut och fyllningen har bretts på, rullas den ihop och skärs i lagom stora bitar innan jäsning och gräddning. Vi penslar kanelbullen med ägg och toppar den sedan med pärlsocker för att ge en extra krispig och söt yta
Kardemummabulle
Kardemummabulle är en svensk klassiker med sin aromatiska och varma smak av kardemumma. Den görs av en mjuk och luftig vetedeg, fylld med en blandning av margarin, socker och nymald kardemumma. Bullen penslas med ägg och får på så sätt en gyllenbrun färg och en extra glansig yta. Vi toppar den med pärlsocker för en söt och knaprig finish.
Kardemumma/vanilj
Kardemummabullen är gjord av en luftig och mjuk vetedeg och har en aromatisk och varm smak av kardemumma, och tillsammans med vaniljkrämen blir den ännu saftigare och fylligare i smaken. Bullen penslas med smält smör och doppas i socker för en riktigt söt och knaprig yta som kontrasterar fint mot den mjuka insidan.